Vil du bli birøkter?

Har du en drøm om å bli birøkter, eller har du allerede planer å starte opp med bier.

Vi har åpent for påmelding til Grunnkurs i birøkt og planlegger oppstart 28. August.

Det er også mulig å melde seg på introduksjonskurs for å bestemme seg senere om man vil gå det lange kurset eller ikke. Introduksjonskurset innebærer deltagelse på første samling i det lange kurset 28.8. De som ønsker å fortsette på det lange kurset, vil få mulighet å melde seg på dersom plasser ledige.

Kontakt kurskoordinator ved spørsmål eller interesse for kurset på email hidden; JavaScript is required

Kursdatoene vil legges ut på denne siden før oppstart av kurset. Den første samlingen vil være 28. august, og vi starter med grunnleggende teori. Kurset vil gå over 12 kurskvelder til juni 2024, der 9 av dem vil være praktiske samlinger i bigård. Hvert treff varer i ca. 3 timer, noen ganger kortere. Praksisdagene vil være tirsdager, onsdager eller torsdager.

Du trenger ikke noe utstyr til de to første kveldene, men til første kursdag i bigården må en ha kjøpt en birøkterdrakt med slør, og et par hansker. Dette fås kjøpt ved Tveiten Gard Bieutstyr i Alversund. De er forhandler til Honningsentralen. Du vil få mer informasjon om dette 1. kurskveld.

Ved oppstart av kurset vil en få mulighet til å kjøpe egne bifolk av sertifiserte birøktere i våre lokallag. En avlegger vil koste ca 3900 kr eksl MVA. En må beregne seg en del kostnader med å starte opp med bier. På https://nettbutikk.honning.no/ finner du priser til utstyr for birøkt.

Inkludert i kursavgiften for nybegynnerkurset er læreboken «Birøkt – en praktisk grunnbok» med tilgang til kursportal utgitt av Norges Birøkterlag.

Kurslitteratur er i tillegg boken: «Ingar’sis Birøkt – Lærebok i enkel og praktisk birøkt» av Roar Ree Kirkevold. Den kan bestilles på nettet, på Honningcentralen sine sider: http://www.honning.no

Innmelding i Norges Birøkterlag kan gjøres på denne siden: https://norbi.no/bli-medlem/