Varroa – behandling og forbygging

Bergenske birøkterlag ønsker å bidra til sykdomsfrie bifolk ved informasjon og tilrettelegging for informasjon om behandling av varroa. Forbygging og kontroll iløpet av året er viktige tiltak i bigården. Behandling med oksalsyre om høsten skal kun foregå med et godkjent preparat for medisinsk bruk. Andre oksalsyreprodukter skal ikke brukes. Varemerket Api-bioxal er det oksalsyreprodukt som er godkjent for medisinsk omsetning i Norge og kan fås kjøpt på apotek uten resept. Flere birøktere opplever at det kan være vanskelig å få tak i produktet og noen ganger vanskelig å få tak i minste pakning på 35 gram.

Styret har hatt kontakt med apotekene i Bergen og Boots apotek opplyser at de fører Api-Bioxal men at leveringstiden kan være opp til 14 dager.

Det er per i dag fire Boots apotek som har Api-Bioxal i «skuffen»: Boots Arna, Boots Nesttun, Boots Odda og Boots Åsane. Boots Åsane har mye på lager. Apoteket ligger mellom Vinmonopolet og Meny på Åsane Senter. Pakninger og priser: 35 g koster 190,98 kr, 175 g koster 850,14 kr, 350 g koster 1274,66 kr.