Nybegynnerkurs

Kurs 2021 – PÅMELDINGFRIST 20.FEBRUAR

Besøk i bigarden, eit viktig element i kurset.

Bier er en viktig del av det økologiske mangfoldet i naturen. Ved å delta på kurs vil du tilegna deg kunnskap om biene sitt liv og utvikling. Birøkt er en spennende hobby, og vi håper du vil oppleve glede og fascinasjon av samspillet som skjer mellom biene og naturen. Du vil lære om driftsteknikk, sykdom og forebyggende tiltak, og hvilke regler du som birøkter må forholde deg til.

Nybegynnerkurset er et viktig første skritt på veien til denne kunnskapen, enten du ønsker å starta opp selv, eller bare vil ha mer kunnskap om hva som foregår i en bikube. Vi i Bergenske Birøkterlag er derfor glade for den enorme interessen som har oppstått rundt bier og birøkt de siste årene. Det er fulltegnede kurs over hele landet!

Kurset vil gå over 10 kurskvelder fra mars til november, der 7 av dem vil være praktiske samlinger i bigård. Hvert treff varer i ca. 3 timer, noen ganger kortere. De to første kurskveldene vil være grunnleggende teori og blir presentert digitalt over Zoom.

Kursdatoene finner du her under. Dato for de praktiske samlingene er tentative og avhengige av været. Det vil bli sendt ut mail i forkant av hver samling for informasjon om oppmøte og tider. Hverdager vil tiden være 18-21, for lørdagsgruppe kl 14-17. For praksis til høsten vil det være en lørdag eller søndag på dagtid fordi det blir mørkt tidlig.

UndervisningUke nrMandagOnsdagLørdag
Teori 11008.mar
Teori 21512.apr
Praksis 11726.apr28.apr1. mai
Praksis22124.mai26.mai29. mai
Praksis 32628.jun30.jun26. juni
Praksis 43316.aug18.aug21. august
Praksis 53713.sep15.sep18. sep
Praksis 63902.okt
Teori 34722.nov
Praksis 748ca 27.11-4.12

Praktisk øving: Kursdeltagerne vil bli delt i mindre grupper og møter i bigård hos instruktør.

Instruktører for 2021 vil være Alf Helge Søyland, Dan Sundhordvik, Andreas Kaarbø, Vegard Helland, Atle Allertsen og Leif-Helge Molvik. Manuel Hempel vil stå for teoriundervisningen.

For å følge restriksjoner for konronasmitte vil færre deltagere møte samtidig på de praktiske samlingene.

Birøkt er ekstremt vær avhengig. Vi går ikke ned i kubene om det er regn, eller under 10 grader. Vær derfor oppmerksom på at kursdatoer kan endre seg. Vi følger godt med på værmeldingen, og sier fra i så god tid på forhånd som mulig.

Det går uansett ut e-post før hver eneste kurskveld om når og hvor du skal møte, da vi må dele oss opp i mindre grupper.

Pris for kurs er 4000 kroner som betales ved påmelding. For å gå på kurs skal du være medlem i Norges Birøkterlag. Medlemsnummer kan oppgis ved påmelding. Plass på kurset vil bli bekreftet av Bergenske birøkterlag etter vi har mottatt informasjon om at du er medlem og at kursavgiften er mottatt. Som medlem vil du få tilsendt fagbladet Birøkteren 10 ganger per år og ha tilgang til viktig fagkunnskap for deg som birøkter.

Lenke til norbi.no sin side for å melde seg inn som medlem finner du her under:

https://norbi.profundo.no/medlem

Inkludert i kursavgiften for nybegynnerkurset er temaheftet «Ny som birøkter» utgitt av Norges Birøkterlag.

Før kurset kan vi også anbefale å gå til innkjøp av boka: «Ingar’sis Birøkt – Lærebok i enkel og praktisk birøkt» av Roar Ree Kirkevold. Den kan bestilles på nettet, på Honningcentralen sine sider: http://www.honning.no

Under kurset vil de fleste få mulighet til å kjøpe egne bifolk av sertifiserte birøktere i våre lokallag. En må beregne seg en del kostnader med å starte opp med bier. På https://nettbutikk.honning.no/ finner du priser til utstyr for birøkt.

Du trenger ikke noe utstyr til de to første kveldene, men til første kursdag i bigården må ALLE ha kjøpt en birøkterdrakt med slør, og et par hansker. Dette fås kjøpt ved Tveiten Gard Bieutstyr i Alversund. De er forhandler til Honningsentralen. Du vil få mer informasjon om dette 1. kurskveld.

For spørsmål om kurset ta kontakt med Leila Frid på mail: email hidden; JavaScript is required

Kurset er støttet av Studieforbundet Natur og Miljø

Kurset er fullbooket i år, men det går å registrere seg på en interesseliste. Da kontakter vi deg når neste kurs er åpent for påmelding.