Kurs i enkel avleggerproduksjon

Kurset som det ble gjennomført sommeren 2022. Til 2023 håper vi å kunne tilby tilsvarende kurs.

Bergen og Omegn Birøkterlag arrangerer kurs i enkel avleggerproduksjon for medlemmer. Dersom en ønsker å ta kun teorien er dette mulig mot en avgift på 200:- 

Kurspåmelding er bindende og eventuell kursavgift vil ikke bli refundert.

Kurset passer for alle som har hatt bier en sesong eller mer. Du trenger ikke noen forkunnskaper om avleggerproduksjon, og innholdet er for de som har ingen eller liten erfaring med produksjon av avleggere. Deltagere på kurset må kunne forevise kursbevis for nybegynnerkurs i birøkt med praksis og være sertifiserte birøktere.

Den teoretiske undervisningen holdes av Robert Tveit over zoom. Praksis vil holdes av Alf Helge Søyland og Leif-Helge Molvik.

Teori 

Tirsdag 31.5 kl 18-20 over zoom

Praksis 1 – omlarving

Gruppe 1 Onsdag 08. Juni kl 18-20 hos Alf Helge Søyland på Milde

Gruppe 2 Torsdag 9. Juni kl 18-20 hos Leif-Helge Molvik på Molvik

Deltagerne skal øve seg på å larve om fra bier med gode egenskaper hos den dere går på praksis hos. For omlarvingen trenger man ha med seg egen cellelist, nye cellekopper, omlarvingsnål, evt lys og lupe. Deltagerne trenger ikke kjøpe parekasetter for dette kurset, men utstyr en bruker for å lage avleggere må hver og en holde selv. Utstyr består av kubedeler som kasser, pakkvegger, bunnbrett, tak, bitømmerbrett, asfaltplate og evt snelgrovebrett.

Dersom man er deltager på kurset trenger man ikke melde seg på omlarving for medlemmer på omlarvingsdag i tillegg. Vi vet at du kommer om du er med på kurset.

Praksis 2 – avleggerproduksjon

Gruppe 1 og 2 Fredag 17. Juni kl 18-20

For deltagelse kan en ha ambisjon om å lage egne avleggere i løpet av kurset. Man kan også være med for å kun observere.

Kurset er tilpasset slik at deltagerne skal kunne gå hjem å utføre det samme i sin egen bigård påfølgende dager. Kursdagene kan bli flyttet dersom værmeldingen er dårlig.

Kurslitteratur: Ingarsis birøkt

For spørsmål om kurset kontakt Leila Frid på e-post email hidden; JavaScript is required

Røykpuster som står på en bikube