Grunnkurs i birøkt 2023

Bier er en viktig del av det økologiske mangfoldet i naturen. Ved å delta på kurs vil du tilegna deg kunnskap om biene sitt liv og utvikling. Birøkt er en spennende hobby, og vi håper du vil oppleve glede og fascinasjon av samspillet som skjer mellom biene og naturen. Du vil lære om driftsteknikk, sykdom og forebyggende tiltak, og hvilke regler du som birøkter må forholde deg til.

Grunnkurset er et viktig første skritt på veien til denne kunnskapen, enten du ønsker å starta opp selv, eller bare vil ha mer kunnskap om hva som foregår i en bikube. Vi i Bergen og Omegn Birøkterlag er derfor glade for den enorme interessen som har oppstått rundt bier og birøkt de siste årene. Det er fulltegnede kurs over hele landet!

Vilkår for Grunnkurs i Birøkt 2023

Kursdatoene vil legges ut på denne siden i god tid før oppstart av kurset. De første samlingene vil vanligvis være i mars, og vi starter med grunnleggende teori. Kurset vil gå over 12 kurskvelder fra mars 2023 til mars 2024, der 9 av dem vil være praktiske samlinger i bigård. Hvert treff varer i ca. 3 timer, noen ganger kortere.

Kalender for arrangementer i laget:

Birøkt er ekstremt vær avhengig. Vi går ikke ned i kubene om det er regn, eller under 10 grader. Vær derfor oppmerksom på at kursdatoer kan endre seg. Vi følger godt med på værmeldingen, og sier fra i så god tid på forhånd som mulig. Det går uansett ut e-post før hver eneste kurskveld om når og hvor du skal møte, da vi må dele oss opp i mindre grupper.

Du trenger ikke noe utstyr til de to første kveldene, men til første kursdag i bigården må ALLE ha kjøpt en birøkterdrakt med slør, og et par hansker. Dette fås kjøpt ved Tveiten Gard Bieutstyr i Alversund. De er forhandler til Honningsentralen. Du vil få mer informasjon om dette 1. kurskveld.

Under kurset vil de fleste få mulighet til å kjøpe egne bifolk av sertifiserte birøktere i våre lokallag. En avlegger vil koste ca 3900 kr eksl MVA. En må beregne seg en del kostnader med å starte opp med bier. På https://nettbutikk.honning.no/ finner du priser til utstyr for birøkt.

Inkludert i kursavgiften for nybegynnerkurset er temaheftet «Ny som birøkter» utgitt av Norges Birøkterlag.

Kurslitteratur er i tillegg boken: «Ingar’sis Birøkt – Lærebok i enkel og praktisk birøkt» av Roar Ree Kirkevold. Den kan bestilles på nettet, på Honningcentralen sine sider: http://www.honning.no

Innmelding i Norges Birøkterlag kan gjøres på denne siden: https://norbi.no/bli-medlem/

Kurset er støttet av Studieforbundet Natur og Miljø