Aktivitetsdag på Verdensdag for bier

Den 20. mai er det Verdensdag for Bier. FN vil gjøre befolkningen oppmerksom på biens betydning og den situasjon i samspill med menneskene.

https://www.fn.no/om-fn/fn-dager/kalender/verdensdagen-for-bier#:~:text=I%202017%20vedtok%20FNs%20generalforsamling,Jansa%20(1734%2D1773).

Birøkterlaget i samarbeid med Tomas Borovjak, ønsker å markere dagen med å spre kunnskap til befolkningen. Måten vi vil gjøre dette på er at birøktere kan ta imot barnefamilier og unge til sin bigård for en aktivitetsdag i bigården, enten på selve dagen eller i helgen 21.-22. Mai. Man kan tilby de besøkende å se i kuben sammen med birøkteren. Andre aktiviteter kan være omvisning på slyngerom, honningsmaking, vise utstyr man bruker i birøkten og fortelle generelt om hvordan det er å være birøkter og hvilken jobb biene gjør. Man kan fortelle om pollinering og hva det betyr for høst av frukt og bær. Man kan by på litt kaffemat om en ønsker det, steke vafler eller ha en kake med litt kaffe og saft. Hver og en kan lage et opplegg som er tilpasset det en ønsker å tilby. Man trenger ikke være veldig erfaring birøkter for å være med, man vet uansett mye mer enn de som aldri har sett oppi en bikube. Så om du bare har hatt bier en sesong, meld deg gjerne.

Julie Skare med barn på besøk i bigården.

Om man gjerne vil bidra men ikke har en bigård som er så lett å besøke, kan en gjerne melde seg som resursperson for å hjelpe til hos en annen birøkter som tar imot besøk. Om en er flere kan en letter tilby et bedre tilbud til de besøkende.

Birøkterlaget har noen bidrakter i ulike barnestørrelser og disse kan man låne om en ønsker å være vert på aktivitetsdagen. Vi skal i tillegg søke Bergen kommune om tilskudd til arrangementet. Noen kanskje har til utlån, meld da gjerne dette inn til oss.

Det er Tomas Borovjak og Leila Frid som står for arrangering av dagen. Vi skal annonsere på facebook og lage en folder som kan deles ut. Denne kan dere gjerne hjelpe oss med å distribuere.