Nybegynnerkurset i birøkt 2020

Praksis for årets nybegynnerkurs er godt i gang. Det var nok litt usikkert om vi i det hele tatt skulle klare å få det til i år. Men etter organisering med grupper på fem gikk det greit. Vi i styret et lettet og glade for at vi kunne gi et kurstilbud til nybegynnere også i år. Det er flere kursdeltagere på nybegynnerkurs enn tidligere og derfor enda større grunn til å gjennomføre.Teorien ble avviklet med Manuel Hempel på Zoom og alle fikk kurset rett hjem i stuen.

Ved Alf Helge Søyland sine bikuber på Milde. Hilde Kjostvedt, til høyre i bildet, studerer en ramme sammen med kurskollegaer.

Nybegynnerkurs har flere andre steder måttet avlyses. Heldigvis er mye av undervisningen ute og om noen i laget har teknisk innsikt for å gjennomføre nettundervisning er det mulig likevel.

Praksis i Vegard Helland sin bigård. Fotograf: Haakon Laastad

Her starter vi med å studere yngel, celler og pollen i tavlene. Det er ikke vanskelig å bli fascinert. Neste gang for praksis er vi godt ute i juni. Da har det skjedd mye i bikubene og enda mer å se og lære.

De som tilhører risikogruppe og ikke vil møte får gjennomført praksis til neste år. Likeså for de som er syke og går glipp av praksis.

2 kommentarer om “Nybegynnerkurset i birøkt 2020”

Legg igjen en kommentar